Paasovaaran voitokas paluu – Tasavahva kamppailu ratkaistiin voittolaukauksin

Hermes – Peliitat 3-2

Sekavahkojen alkuminuuttien jälkeen vieraat pääsivät ylivoimalle. Tuomio tuli Hermeksen Riihimäen tahattomasta, ilma-kiekkoa tavoittelevasta, hansikkaalla kauhaisusta, joka tulkittiin väkivaltaisuudeksi. Erikoistilanne toimi ja Peliitat pohjustivat napakoilla siirroilla ottelun ensimmäisen maalin. Jumalrinnat saivat myös kokeilla ylivoimalla. Suvereenin ylivoimapyörityksen päätteeksi latasi Valtteri Meisaari lätyn aina siniviivalta asti suoraan sinne, minne äiti piilottaa keksit eli ylähyllylle.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla hankitun kaksiminuuttisen vuoksi Peliitat lähti toiseen erään jälleen ylivoimalla. Hermes selvitti ahdingon, mutta ei sitä seurannutta kaksi-vastaan-yksi -hyökkäystä, josta Peliittojen Sergey Popov laukaisi suoraan syötöstä tilanteeksi 1-2. Seuraavaksi nähtiin vahvaa yksilötaituruutta maalinedustalla ja ajassa 29:26 Hermeksen kultakypärä Eemeli Takala taituroi puntit tasan. Teatteripiireissä sanotaan, että moka on lahja ja sanatarkasti sellainen oli Hermeksen kolmas maalikin: Peliitta-veska Parviainen käsitteli mailaansa maalinsa takana ja syötti kiekon suoraan kohti kieli pitkällä odottavaa punanuttua. Nevasaari ei epäröinyt toimittaa kiekkoa kohti ammottavaa maalia ja johto-osuma oli valmis.

Ylivoima oli valttia Kokkolan illassa; vieraitten Popov paukautti ajassa 42:57 tarkasti “taka-yläseen” ja peli 3-3. Eipä aikaakaan kun taas Hermes ylivoimalle, joka ei tosin tuonut toivottua tulosta. Kolmas erä, kuten suurilta osin koko ottelukin, eteni rikkonaisissa merkeissä. Mainnittakoon, että Hermeksen hyökkäysten rakentelu oli etevämpää. Toisaalta myrkkyä näille hyökkäyksille oli vastaavasti Peliittojen tiivis puolustuspään työskentely.

Ottelu eteni jatkoajalle ja lopussa nähtiin kova tuomio, kun tuomaristo laittoi Peliitat jäähylle maalivahdin estämisestä. Hermes ylivoimalle, mutta ei kyennyt naulaamaan peliä. Seuraavaksi nähtiin voittolaukaukset. Ratkaisijan syvän punaisen viitan otti harteilleen paluun tehnyt Eetu Paasovaara “luukuttaen” kylmästi Peliitta-maalivahdin. Korhosen torjuessa jokaisen vierailijoiden yrityksen tuloksena oli kaksi pistettä isännille.

Pisteillä Kokkolassa:
1 – 1 #3 Valtteri Meisaari (#8 Juuso Ketola) YV
2 – 2 #20 Eemeli Takala (#8 Juuso Ketola, #14 Erik Ahopelto)
3 – 2 #53 Arttu Nevasaari

Maalissa kotidebytantti #35 Rasmus Korhonen 8+9+4+1=22 SEKÄ viisi voittolaukausta