Intensiteettiä, Kovaa taistelua ja kotivoitto – toivotut pisteet Kokkolaan

Hermes – Tuto hockey 2-1

Kaarlelan kadun pyhättöön saapui torstai-illan vieraaksi TUTO Hockey Turusta. Kaksi perinteikästä ja voittoja janoavaa joukkuetta tulivat otteluun aluksi melko tasaisesti vääntäen. Kunnes Hermeksen “Nuoret Pyssyt” tunkeutuvat hyökkäysalueelle: Patrik Juhola pitää lättyä – pari leipaisua ja napakka ranne luotisuoraan maalin yläkulmaan. Kaikki tämä melkoisen jalkaviidakon lomitse ajassa 06:06. Jumalrintojen hyökkäysten käynnistys sujui vaivattomasti ja erä oli viihdyttävää katsottavaa. Jos annettiin kovuutta niin sitäkin annettiin reippain mielin ja hymyssä suin. Esimerkiksi joukkueiden Valtterit Viirret ja Korhonen väänsivät väkivaltaisuus-rangaistuksien arvoiset pystypainit, joka päätteeksi taputettiin puolin ja toisin hieman virnistäen.

TuTo Hockey aloitti erän hallitsemalla tilanteita, mutta hetki hetkeltä jumalrinnat saivat otetta pelistä. Seitsemän minuuttia pelattu toista erää ja Hermeksen kultakypärä Ahopelto on läsnä maalin edustalla sivaltaen numeroiksi 2-0. Parin minuutin kuluttua TuTo saa aikaiseksi painetta Hermes -alueella ja Juho Virtanen kaventaa numeroiksi 2-1.

Kolmanteen erään yhden maalin johtoasemassa ja muutama lisää ei olisi pahitteeksi. Erä eteni tasaisen miekkailun merkeissä aina loppuun saakka. Parhaat maalintekopaikat olivat kiistatta Hermeksellä ja omassa päässään punanutut sulkivat vieraiden pelin nurkkiin pitäen heidät pois maalintekosektoreilta. Kahdella viimeisellä minuutilla Julius Reini ottaa tahattomasti kampitusjäähyn. Taklausta väistänyt TuTo-peluri horjahtaa luistimien kolahtaessa toisiinsa. Hyvin taistellut, työteliäs, Hermes hoitaa mallikkaasti kuumottavan viime hetkien alivoiman ja palkaksi toivottu varsinaisen peliajan voitto.