Hermeksen kausi päättyi – Jumalrinnat ja IPK tarjosivat häikäisevän kamppailun

Kuva: Sami Mutka

Hermes – IPK 2–3 JA

Keskiviikkona jatkui Mestiksen Villikortti -kierros toisella ottelulla. Tällä kertaa Hermekselle panoksena oli kevään pelien jatkuminen. Erikoistilanteiden merkitys korostui jälleen kun ajassa 07:46 IPK iski 0-1 osuman ylivoimalla. Erän viimeisellä minuutilla Hermes järjestää sähäkän hyökkäyksen IPK -maalille ja Heikkala tuikkaa kiekon maaliin. Lausniemen toimintaa maskimiehenä mentiin tarkistamaan videolta, mutta tuomaristo hyväksyi lopulta osuman maaliksi.

Toisessa erässä ei viivelähtöjä viljelty vaan alusta saakka paahdettiin päädystä päätyyn. Hermes sai ylivoiman erän puolivälissä, mutta hallittua pyöritystä ei saatu aikaan. Tapahtumiltaan lähes infernaalisen toisen erän jälkeen taululla tasalukemat 1-1.

Kolmas erä alkoi ensimmäisestä erästä tutulla kyttäilevällä pelillä, mutta pelikellon käydessä palattiin takaisin toisen erän rytisevään tunnelmaan. Ajassa 55:06 pelissä vallitsi oudohko suvanto -vaihe, jolloin IPK painoi pelin Hermes -päätyyn ja onnistui iskemään johto-osuman maalin edustalta. Hermes sai ylivoiman kolme minuuttia ennen loppusummeria ja aloitti myös uhkapelin ilman maalivahtia. Jäähy ei ehtinyt vanheta kuin muutamia sekunteja kun Heikki “Harjunheikki” Harju täräyttää Liljamon syötöstä puntit tasan. Hallin katto taisi nousta vajaan sentin, sillä niin vapautunut oli kotiyleisön karjaisu osuman päätteeksi. Erän lopun kahinassa IPK:lle ammotti vielä tyhjä maali, mutta Korhonen ottaa todellisen ns. “Pelin-pelastaja” -torjunnan. Summeri päätti varsinaisen peliajan ja luvassa oli jatkoerä.

IPK päättää Hermeksen Mestis-kauden 2021-22 ensimmäisen jatkoerän kahdennellatoista minuutilla. Kokkolan jumalrinnat taistelivat kunnialla loppuun saakka ja ylä- sekä alamäkiä sisältänyt kausi paketoitiin hieman yli tuhannen kannattajan osoittaessa suosiotaan.