Uutiset

Tappio joensuussa – Vajaa miehitys ei näkynyt taistelutahdossa

Kiekko-Pojat–Hermes 5–2 (1-1, 3-1, 1-0)

Poissaolojen kurittamat Jumalrinnat matkustivat Karjalan kiertueelle aloittaen pistejahtinsa Joensuusta. Ensimmäisen erän alkutahdit lyö eittämättä kotijoukkue Kiekko-Pojat. Isännät pitäytyivät ahnaasti kiekossa ja intensiteetti pysyi korkeana. Hermes kuitenkin löi ottelun ensimmäisen maalin. Tähtinuttujen saama ylivoima hupeni vaihtelevalla sujuvuudella, mutta vain muutama sekunti jäähyboksin oven narahduksesta ja Sampo Paulaharju täräytti maalinedustalta paluukiekosta 0-1 osuman. Muutoin Kiekko-Pojat jatkoivat tinkimätöntä kontrollikiekkoaan, joka lopulta kantoi hedelmää maalin muodossa. Oivallisesti Hermeksen maalilla torjunut Haukka painoi räpylänsä kiekon päälle, mutta tuomaristo ei katkaissut ottelua vaan kiekko sohittiin hanskan alta vapaaksi ja siitä edelleen maaliin.

Toisen alkuun Kiekko-Pojat pääsivät hyökkäämään jopa kolmella yhtä vastaan. Maltillinen tarjoilu sivulle ja joensuulaiset tekivät tilanteeksi 2-1. Hermes nosti tempoaan juuri oikealla hetkellä, sillä isäntien paine kasvoi minuutti minuutilta. Hermeksen kolmoskenttä piti kiekkoa tarmokkaasti kotijoukkueen päädyssä. Kiivaassa tahdissa Paulaharju tarjoilee maalin takaa kiekon Liljamolle, joka ampuu suoraan syötöstä takakulmaan tasoituksen. Maalailu ei jäänyt tähän, vaan ajassa 33:51 Kiekko-Poikien Gatiyatov pelattiin maalitekosektorille ja tarkka veto yläkulmaan siirsi isännät jälleen johtoon. Johto kasvoi maalilla n. minuutin kuluttua kun kakkoskiekkoon ehtinyt Denis Kusy napautti kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä yhden kokonaisen ketjun puuttuminen vei vääjäämättä veronsa, sillä liike ei aivan vastannut kotijoukkueen tekemistä. Viimeisillä minuuteilla Kiekko-Pojat kaunistelivat lukemia vielä ylivoimamaalilla. Lopulta otteet eivät vain yksinkertaisesti riittäneet tasoitukseen ja Karjalan kiertueelta on tyytyminen nollaan sarjapisteeseen.