Kiekkojumalat penkoivat karhujen pesän pisteistä – Huikaiseva esitys palautti Hermeksen kotietujahtiin

IPK-Hermes 3 – 7 (1-2, 1-3, 1-2)

Jumalrintojen vierasturnee suuntautui Karhujen luolaan Iisalmeen. Edellinen koitos päätyi Hermeksen tappioon Kajaanissa ja taistelu kuuden parhaan joukkoon pääsystä on kylmä realiteetti. Ottelu alkoi sanalla sanoen sähköisesti ja molempien osapuoleten lataus oli käsin kosketeltavissa. Ottelu ei ehtinyt vanheta kahta minuuttia kun draama jo alkoi IPK:n rangaistuslaukauksen muodossa. Tulikoe päättyi Jesse Haukan hyvään peittoon ja laukaus viuhui plekseille. Ensimmäisestä maalista vastasi Hermes: Rautiainen ja Lohisalo ampaisivat kuin tuulispäät suoraan oman pään aloituksesta tulittaen maalivahti Randelinia, joka torjui. Mutta hyökkääjien vanavedessä seurannut Jerkko Rämö ehti paluukiekkoon ja napautti 0-1 johdon. Peli-Karhujen verkossa soi toistamiseen minuuttia myöhemmin, kun Sampo Paulaharju liukui maltilla maalille ja nosti terävästi rystyltä, yläputken avustuksella, taululle 0-2. Isännät saivat vielä ylivoimakavennuksen 1-2:een neljä sekuntia ennen summeria.

Kiivaan miekkailun jälkeen toisen erän ensiosuman lyö IPK. Seitsemän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue tasoitti ottelun 2-2:een. Hermeksen kuitti seurasi muutama kymmenen sekuntia myöhemmin. Sähäkkääkin sähäkämpi liike heti hyökkäyspään aloituksen jälkeen ja Arttu Lausniemi pääsi lataamaan ns. ”vastapalloon” luotisuoran kudin alakulmaan. Tästä minuutti ja Hermes rankaisi jälleen. Aleksi Antti-Roiko piti kulmassa kiekkoa kuin liimattu ja tarjoili sen oivallisesti b-pisteen viiksille. Samman liukui Eppu Karuvaava, joka tulitti polvelta Hermeksen 2-4 johtoon. Hermes sai pyörittää erän kaksi viimeistä minuuttia ylivoimaa, joka pyöri varsin intensiivisesti. Lopulta ajassa 39:42 Jonas Peterek ohjasi maalin kulmalta ”pukkariosuman”.

Kolmatta erää pelattiin kuusi minuuttia, kunnes Hermes rokotti jälleen. Ykkösketju loihti varsinaisen näytöksen, kun Kalajanniska syötti kaukaa kulmasta millintarkasti maalinteko sektorille ja Eppu Karuvaara viimeisteli illan toisensa yläkulmaan. Ajassa 51:57 IPK kavensi Halosen maalilla lukemat 3-6:een. Tähtinutut kaunistelivat komeaa voittoaan vielä Lohisalon 3-7 maalilla. Hermes tuli vahvasti takaisin kotietutaistoon ja sen osaltaan varmisti paikkansa tolppien välissä ottanut ”Hawk Man” Jesse Haukka.