Napapiirin sankarit kellistyivät – Hermes paaluttaa kotietua

Roki–Hermes 0–2 (0-0, 0-0, 0-2)

Runkosarjan loppu häämöttää taistelu pudotuspelien kotiedusta käy kuumana. Tätä jahtia jatkoivat Jumalrinnat Keskiviikkoiltana Rovaniemellä Rokin vieraana. Alkuminuutit tarjosivat todellisia sydämen tykytyksiä, sillä Hermes joutui heti kättelyssä kahden miehen alivomalle. Rovaniemeläiset saivat tuplarangaistusta jauhettavakseen lähes kaksi minuuttia, mutta tiivis Hermes tukahdutti lähentelyt Jesse Haukan kopatessa pari tyylikästä tojuntaa. Pääsipä Topias Liljamo jopa läpiajoon, mutta Sami Suni torjui yrityksen. Joukkueet tarjosivat varsin vauhdikasta jääkiekkoa päädystä päätyyn.

Toinen erä jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Suorastaan raivoisassa pelin kulussa nähtiin taklauksia ja vaarallisia maalintekotilanteita molemmissa päädyissä. Laukaukset ja torjunnat olivat kahden erän jälkeen miltei tasan, joten kamppailu oli tasaväkistä. Hermeksen maalin suulla Jesse Haukka osoitti jälleen kantavansa ykkösmaalivahdin vastuun järkähtämättömästi. Luvassa oli siis tiukka kolmas erä.

Kolmatta erää miekkailtiin tasaisen maalittomasti viisitoista minuuttia kunnes Hermes käyttää ylivoimansa tehokkaasti. Hyvin rullanneessa ylivoimapelissä luotiin mainioita maalipaikkoja, jotka kilpistyivät maalivahti Suniin. Sitten päätti Topias Liljamo päätti ottaa harjan varren kauniisti käteen ja siirtää Hermes 0-1 johtoon. Viimeiselle kahdelle minuutille Hermes sai jauhaa ylivoimaansa ja ajassa 57:58 Aleksi Antti-Roikon tarjoilusta naulasi jälleen Topias Liljamo polvelta taululle 0-2. Sekunnit kuluivat vääjäämättä loppuun varmistaen jumalrinnoille arvokkaat kolme pistettä ja ”Hawk Man” Haukalle puhtaan nollapelin 26 torjunnalla.