1.12.2013 Hermekselle tappio Rovaniemellä

Hermes matkusti sunnuntaina RoKin vieraaksi. Kovatempoisessa ottelussa RoKi oli maalin verran parempi ja pisteet jäivät Rovaniemelle.

Ensimmäinen erä oli hyvä erä Hermekselle. Peliä oli pelattu 7.13 kun Hermes siirtyi 1-0 johtoon. Maalintekijänä oli Matti Toskala, Jukka Ollin ja Kari Kärnän syötöistä. Hermes siirtyi kahden maalin johtoon kun noin kolme minuuttia oli ensimmäistä erää pelaamatta. Teemu Jäske teki maalin, Jaakko Jääskelän ja Niko Kivisen syötöistä.

– Oli hyvä eka erä. Paketti pysyi tiiviinä, kertoo Pelkonen ottelun jälkeen.

Toinen erä oli pelattu noin neljä minuuttia kun Hermekselle tuli jäähy. RoKi käytti tilaisuuden hyväksi ja kavensi 1-2 Fominin maalilla. 30 sekutnia myöhemmin vihellettiin Hermekselle jäälleen jäähy. Tämäkin jäähy kostautui ja Männikkö laukoi RoKille tasoituksen 2-2. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, vaikka Hermes sai kerran kokeilla ylivoimapeliä.

– Toinenkin erä oli meiltä hyvä, mutta otettiin pari turhaa jäähyä joista kaveri teki kaksi maalia, sanoo Pelkonen. Kahdessa erässä meillä oli 7 ylivoimahyökkäystä. Niistä pitäisi pystyä rankaisemaan, varsinkin niin kovaa joukkuetta kuin RoKi on.

Kolmas erä alkoi Hermeksen kannalta huonosti kun RoKi teki 3-2 johtomaalin kun vain minuutti oli pelattu kolmatta erää. Muutaman minuutti maalin jälkeen Hermes pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla mutta ei onnistunut siinä. RoKi kiitti tästä ja siirtyi kahden maalin johtoon kun noin 47 minuuttia oli pelattu. Hermes pääsi yrittämään kavennusta kun puolitoista minuuttia oli ottelua jäljellä. RoKi sai jäähyn ja Hermes otti maalivahdin pois ja pelasi 6-4 vastaan ylivoimalla. Hermes onnistui maalinteossa kun 4 sekuntia oli ottelua jäljellä. Maalintekijänä oli Tomi Pallassalo ja syöttäjänä oli Toni Jeskanen. Kavennus tuli liian myöhään ja ottelu päättyi RoKin voittoon lukemin 4-3.

– Kolmannessa erässä jäätiin takaa-ajajiksi ja siinä tuli pari tyhmää jäähyä, kertoo Pelkonen.

– Olen tyytyväinen työmoraaliin, varsinkin kahteen ekaan erään. Meidän olisi pitänyt johtaa ennen päätöserää.

– Joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan, sanoo Pelkonen. Maalivahti Eemeli Sivonen otti hyviä koppeja.