Kaksijakoinen vieraspelikiertue – laskuja, nousuja sekä pisteitä

Hermeksen Mestis-taipale vuosimallia 2021-22 alkoi vierasottelukiertueella akselilla Imatra-Heinola. Saaliiksi saatiin kolme pistettä ja roppakaupalla kokemusta tappio- sekä johtoasemassa pelaamisesta.

Ketterä – Hermes 6-5

Imatralla Ketterä heilutti tahtipuikkoa sekä maaliverkkoa aina ottelun puoliväliin saakka, kunnes jumalrinnat alkoivat saada juonen päästä kiinni. Tasaisin väliajoin maalaten Hermes nousi 6-1 tappioasemasta maalin päähän ja oli ottelun viimeisillä minuuteilla tasoittaa puntit. Hallitseva mestari säästyi tasoitukselta, mutta sai muistutuksen, että vastassa oli sarjan sitkein jengi.

Pisteille sarja-avauksessa:
4-1 #16 Topias Liljamo (#77 Ville Heikkala, #22 Erno Räisänen)
6–2 #52 Heikki Harju (#12 Sami Anttila, #14 Erik Ahopelto) YV
6–3 #77 Ville Heikkala (#27 Arttu Lausniemi, #16 Topias Liljamo)
6–4 #12 Sami Anttila (#8 Juuso Ketola, #14 Erik Ahopelto)
6–5 #17 Juha Rautiainen (#21 Valtteri Hotakainen, #27 Arttu Lausniemi) YV

Maalissa torjui #90 Kristian Tamminen 11+12+5=28 (pois: 59:26-60:00)

Peliitat – Hermes 2-3

Lujaa otteluun tullut Peliitta -ryhmä ajoittain hallitsi pelitapahtumia, mutta Hermes vastasi huikaisevilla taidonnäytteillä ja, jälleen kerran, peräänantamattomuudella pelaten tilanteet loppuun saakka. Kahden erän aikana joukkue niittasi lukemat 0-3 . Periksi ei antanut Heinolakaan, Peliitat tekivät ottelusta jännittävän tehden aivan viimeisillä hetkillä kaksi maalia. Hermes ja ennen kaikkea järkähtämätön Kristian Tamminen kestivät loppuun saakka. Täydet pisteet mukaan järvien ääreltä.

Heinolassa herkuttelivat:
0–1 #17 Juha Rautiainen (#25 Samuel Kemppainen)
0–2 #12 Sami Anttila (#8 Juuso Ketola, #5 Tony Tuupanen)
0–3 #46 Eemeli Takala (#10 Ville Sippala) VM

Torjunnat: #90 Kristian Tamminen 9+7+11=27

Seuraavaksi onkin tarjolla sarja-avaus Kaarlenkadun Pyhätössä! Hermes – KauPa HT Ti 28.9. klo 18:30. Aika avata äänijänteitä jo nyt!