Tanner tutisi, kun kiekkojumalat takoivat maaleja etelässä

Kiekko-Vantaa – Hermes 2-6

Vieraskaukalo ja vaikeuksien kanssa kamppaillut Kiekko-Vantaa. Vastakkain asettuivat kaksi joukketta, joiden kaudet eivät olleet alkaneet aivan suunnitellulla tavalla.

Hermes pisti välittömästi tuulemaan: Puolentoista minuutin jälkeen “Le Capitaine” Hotakainen ohjasi ensimmäisen maalin käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestä. Maalia seurasi valtava Hermes-vyörytys ja toinen mokoma suorastaan roikkui ilmassa. Kiekko pyöri maaliviivalla lähes infernaalisessa maaliedustapaineessa.

Merkille pantavaa oli erittäin hyvin hyökkäyksiä käynnistänyt hermes: jokainen ketju hyökyi maalille kuin myrskytuuli ja piti paineen siellä. Ajassa 8:46 kiekko purkautui kulmapaineesta b-pisteen kaarelle ja terävänä paikalla ollut Lausniemi lähetti lähes sekunnin murto-osissa lätyn yläkulmaan. Viisi minuuttia myöhemmin Takalan ja Koskenkorvan maltillisesta esityöstä toimitti Topias Liljamo kiekon verkoon. Kun Ketolan musertava ranne läjähti koppaan sai maalivahti Tervo tarpeekseen ja teki tilaa Sebastian Katajaiselle. Ensimmäisessä erässä Hermes onnistui lähes jokaisesta potentiaalisesta paikastaan kun taas, sinänsä työteliäs, Vantaa ei onnistunut alkuunkaan oman pään hallinnassa.

Hermeksen ensimmäisen erän onnistumiset näkyivät ennakkoluulottomana, iloisena, hyökkäyspelinä, mutta toiseen erään luisteli terästäytynyt Kiekko-Vantaa ja erä näyttäytyi ensimmäistä huomattavasti tasaisempana. Pelitapahtumissa Hermes pysyi “kuskin paikalla”, mutta erän ainoasta maalista vastasi Vantaa. Tilanne oli vaarattoman näköinen: keskivahva veto, oikeaoppinen torjunta, mutta silti kiekko ponnahteli jostain maaliin.

Kolmannessa erässä Vantaan tinkimätön maalinedustapresenssi toi lohipaidat kahden maalin päähän. Hermeksen kuittaus seurasi ajassa 46:23 kun Eemeli Takalan terävä ranne teki tilanteeksi 2-5. Pelin ns. “NHL -momentti” nähtiin n. 7 min ennen loppua kun Kristian Tamminen nappasi syöksyen mailallaan yläkulmaan matkalla olleen kudin.

Kiekko-Vantaa haki kavennusta ilman maalivahtia jo ajassa 54.26, kunnes Valtteri Meisaari vippasi kiekon omasta kulmastaan aina maaliin saakka. Erittäin vahva esitys jumalrinnoilta: Hyökkäyspäässä entistä aktiivisempaa ja 100% alivoimasuoritus.