Tasainen ja kiivas vääntö Iisalmessa – Vieraista mukaan yksi piste

IPK-Hermes 3-2 JA

Jumalrinnat matkustivat tiistaina Iisalmeen Peli-Karhujen vastustajaksi. Ensimmäisen erän puolivälissä IPK:n Suhonen otti koukkaamisjäähyn, jonka Hermes hyödynsi n. minuutin ylivoimakieputuksen jälkeen. Asialla “Nuoret pyssyt” eli U20 täydennysjoukot Porista. Kalle Myllymaa tälläsä polvelta paluukiekon ohi Cody Porterin ja lukemat 0-1. Ensimmäisessä erässä Hermes on hitusen aktiivisempi laukoja lukemin 11-15.

Toinen erä näyttää, että vierailijoiden taisteluilme oli varsin kohdallaan. Paine pyörii kiistatta IPK:n päädyssä, mutta vaatii vain yhden kunnollisen hyökkäyksen iisalmelaisilta ja Konsta Kapasen terävä veto uppoaa etu-yläkulmaan. Eipä aikaakaan kun Hermes kuittaa: IPK puolustus pelattiin sanalla sanoen halki-poikki-ja-pinoon, sahaajina jälleen “Young Guns”. Tällä kertaa Patrik Juhola avaa maalitilinsä Mestiksessä Aaltosen ja Virtasen avustamana. Hyökkäyspeli toimi riemastuttavasti, esimerkiksi hyvän näköisiä kakkos-aaltoja nähtiin muutamaan otteeseen.

Kolmas erä pelattu puoliväliin ja IPK:n Janne Katosalmi ohjaa tasoituksen ja tilanne 2-2. Ottelun puolivälissä nähtiin pieni jäähysuma, jolloin mahdollisuutta käännnekohdalle tarjottiin molemmille joukkueille. Ajassa 51:21 Hermes ylivoimalle, jota kesti vajaa minuutti kun Heikki Harju kaksiminuuttiselle korkeasta mailasta. Kaksi minuuttia tasaviisikoin ja jälleen jäähy: IPK:lle kaksi minuuttia kampituksesta. Lukemat kuitenkin säilyvät ja seurasi jatkoaika. Pari minuuttia jäljellä jatkoaikaa ja Jacob Bjerselius ottaa extra-pisteen IPK:lle hääräten maalilla pienen tovin – Hermekselle vieraista mukaan yksi piste.