Uutiset

Hermes pudotuspeleihin! – jämäkkä esitys savonlinnassa palkittiin

Sapko – Hermes 1-4

Vaiherikkaan sekä haasteellisen kauden runkosarjan viimeinen ottelu Savonlinnassa ja tärkeät pisteet odottivat ottajaansa. Kolmen pisteen voitolla Hermes varmistaisi paikkansa pudotuspeleissä ja välttäisi karsintasarjan. Erää ehdittiin pelata reilut viisi minuuttia kun kulmasta lähetetty tarkka laukaus uppoaa Korhosen taakse siirtäen Sapkon 1-0 johtoon. Ajassa 14:42 helähtää pässipaitojen päädyssä: Liljamo jättää ahdistettuna kiekon kulmaan Lausniemlle, joka lähettää sen salamana maalille. Takatolpalle rynnistänyt Nevasaari tuikkaa tasoituksen 1-1. Pelitapahtumiltaan verraten tasaisen ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Hermes sai ylivoiman, jota jatkettiin toisen erän puolella.

Toisen erän alkuun jäänyt ylivoima ei tuota tulosta, mutta vain pari sekuntia sen päättymisestä Lausniemi tarjoilee maalin edustalle, josta Topias Liljamo neppaa Hermeksen 1-2 johtoon. Eipä aikaakaan kun jatkoa seuraa: Sippalalta siniviivalaukaus, jonka ohjaa maaliin Eemeli Takala. Tilanne kolmen minuutin pelin jälkeen 1-3. Toisessa erässä Hermes saa luotua isäntiä enemmän vaarallisia tilanteita, mutta lisämaaleja ei nähdä.

Hermes jatkaa määrätietoista otettaan kolmannessa erässä pitäen ottelun ns. näpeissään. Erän puolivälin tienoilla Sapko sai siirrettyä painetta Hermes -päätyyn ja aloitti kuuden miehen ylivoimansa jo hyvissä ajoin, n. seitsemän minuuttia, ennen loppusummeria. Savonlinnalaiset eivät saa pienintäkään pakkopeliä aikaan ja ajassa 54:32 Arttu Nevasaari sivaltaa keskialueelta vapauttavan 1-4 osuman. Lopulta Sapkolla ei yksinkertaisesti ollut eväitä taltuttaa Kokkolan kiekko-jumalia ja Hermes etenee pudotuspeleihin!