Tappio Iisalmessa – yhden maalin ottelu ratkesi loppuminuuteilla

IPK – Hermes 1-0

Pudostuspelit ovat todellisuutta tänäkin keväänä ja Kokkolan Hermes aloitti sarjan Iisalmen Kiekko-Karhujen vieraana. Maaleitta päättynyt ensimmänen erä oli aina puoliväliin saakka latautunutta ja tasaista vääntöä. Alivoimansa selvitettyään Hermes pääsi vaihto vaihdolta paremmin mukaan peliin ja viimeisillä minuutella peli kääntyi jumalrinnoille.

Ottelun toinen erä eteni tasaisesti kuten dellinen. Yksi maukkaimmista tilanteista syntyi, kun Sippala nappasi kiekon ilmasta ja paahtoi samaa rataa maalia kohti. Vihaisen rannelaukauksen nappasi vuorostaan Jatkola IPK:n tolppien välissä. Vastaavanlaisen tilanteen sai myös isäntäjoukkue, mutta Korhonen piti maalinsa puhtaana. Hermes onnistui jälleen tilkitsemään puolustuspäänsä siinä määrin, että IPK:n hanakka rynnistys ei muotoutunut kuvioiksi. Toinen erä päättyi niin ikään maalittomana.

Kolmas erä tarjosi jännitystä heti alkuun, kun Hermes pääsi harjoittamaan ylivoimapeliä. IPK selvitti Hermeksen ylivoimakuviot agressiivisella otteella. Jumalrinnat saavat toisen yrittämän kun IPK:n Wernersson jää vääntämään Valtteri Hotakaista ottaen väkivaltaisuusrangaistuksen. Ylivoima pyöri hyvin, mutta kunnolliset laukaukset puuttuivat ja siitä syystä myös johto-osumakin. Julius Reinin jäähy loi jännitysmomentin erän loppupuoliskolle, mutta Korhonen hoiti yritykset tyylillä. Jäähyjä jaettiin viimeisillä minuuteilla vuorotellen ja ajassa 58:19 IPK hyödyntää ensimmäisenä paikkansa. Pelikelloon jäänyt aika ei riittänyt Hermeksen tasoitukseen. Homma jatkuu Kokkolassa ja edessä uusi mahdollisuus.

Maalissa #35 Rasmus Korhonen 7+3+10=20 (pois: 58:51- 60:00)